Kaninernas egen vilja

Första kaninen. Man har inte riktigt all kunskap än. Man hade tänkt sig att sin kanin skulle bli hoppare och vinna en massa pinnar osv. Det kan man ju tänka sig. Men man måste ju tänka på kaninens vilja också, annars kommer man ingenstans. Att få en kanin, som är helt ointresserad, att hoppa en bana, det är nästan omäjligt. De flesta kaniner kan man ju lära gilla hoppning, men det gäller inte alla. Alla kaniner vill verkligen inte hoppa och tävla mm. Om vi tar ett exempel. Lilla Cocos, hon tycker att det är kul att hoppa, ibland. Hon vill mer hoppa på sina egna vilkor, och inte bana. Då får man som ägare anpassa sig till kaninen. Hoppa 2-4 hinder t.ex lite då och då.
 
Samma sak när man "myser" med kaninen. Vissa kaniner gillar det inte alls, och vissa kan sitta hur länge som helst och bara mysa. Man får anpassa sig efter kaninens behov helt enkelt. Man kan nog "mysa" med vilken kanin som helst, men bara man låter kaninen gå när den inte vill längre. När kaninen inte vill längre säger den till genom att buffa med nosen på dig. Om då man inte lyssnar, efter buffningar gång på gång men man ändå håller kvar kaninen,  kan man räkna med att man blir naffsad. Då blir kaninen irriterad och säger till ordentligt. Det gäller att förstå kaninens kroppsspråk. ;)
 
Kom ihåg. Alla kaniner är olika. :)
 
 
Skorpan sitter och posar vackert^^ ♥Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

#Kaninblogg Bloggen om Cocos och Skorpan, 2 kaninerna som bor i mitt ♥ Jag uppdaterar bloggen MINST 1 gång varje dag, men oftast mellan 2 och 4. ;) Jag är helt öppen för tips och idéer :)

RSS 2.0